Lijstjestijd: Leukste Graadmeters

Het is december en dat betekent lijstjestijd. In de kerstvakantie presenteert ANS tot aan Oud en Nieuw iedere dag een lijstje waarin wordt teruggeblikt op 2014. Wat waren de leukste reacties? De leukste quotes? Welke interviews zijn het lezen waard? ANS duikt in het archief en rakelt het voor je op. Deze lijstjes kunnen er voor jou overigens anders uitzien, dus schroom niet te reageren met jouw rangorde. Het lijstje van vandaag: de leukste Graadmeters.

5. Huisdieren Voor wie tijdens de feestdagen eenzaam is, is het teruglezen van De Graadmeter uit november de oplossing. Voor de student met de behoefte aan wat gezelschap testte ANS welke huisdieren op dat kleine kamertje terecht kunnen. Van de gezeligheid van een konijn tot het gekrioel van een kolonie mieren, Nijmeegse studenten bleken ze te bezitten. Wees wel gewaarschuwd: mocht het heel houden van je grote vriend je lief zijn, is het nemen van twee Axolotls, een Pokémon look-a-like, geen goed idee.

4. Oude pixels, nieuwe schermen Nostalgisch terugblikken op de jeugd kreeg dit jaar een nieuwe dimensie. ANS testte in het 90s-nummer van mei oude spellen op nieuwe schermen. Voor uren ouderwets Snake-plezier bleek die oude Nokia helemaal niet uit de kast getrokken te hoeven worden. Hoewel bij veel spellen de knopjes van die oude Gameboy of telefoon niet evenaren, hoeft er na het lezen van deze Graadmeter geen sog-activiteit meer te worden gezocht.

3. YouTube-workouts Heb je als voornemen volgend jaar te gaan sporten, maar ben je te lui of schaamtevol om je in de sportschool te vertonen? Neem een computer, tablet of mobiel met  internetverbinding mee en trek je sportkleding aan. YouTube heeft vele workoutfilmpjes waarvan er in de januari-ANS vijf getest werden. Van ademtraining, serieuze bodybuilders tot een dansje, keuzes had het testpanel genoeg. Of daadwerkelijk die sixpack en goede conditie het resultaat zijn durven we niet te zeggen, maar de lachspieren zullen zeker een goede workout krijgen.

2. Glijmiddel Om te helpen met warm blijven, testte ANS in februari verschillende soorten glijmiddel uit. Vacuümzuigende goedjes die aanvoelen als schuurpapier en flessen vol olie met de geur van grootmoeders snoepdoos werden uit de kast gehaald. Wat hulp met kiezen bleek geen overbodige luxe: na een pijnlijke verstrengeling en het nog dagen ruiken van kersen was het mogelijk om met de juiste gel op de ervaring van een wildwaterbaan in een tropisch zwemparadijs uit te komen.

1. Skinnydippen in Nijmegen In de zomer sprong het testpanel van ANS in vijvers en fonteinen om de beste skinnydipplek van Nijmegen te vinden. Voor een spannendere ervaring dan het Waalstrandje, is het uitwijken naar de vijvers van het Kronenburgerpark of het Keizer Karelplein ook een mogelijkheid. Om tijdens een originele Nieuwjaarsduik niet tussen de junks in de smurrie te belanden, is het lezen van deze graadmeter aan te raden. In de zomers is voor de waaghals vooral de Erasmuspleinfontein op de campus een aanrader.