Broodje Bal (AKKU)

In een wanhopige zoektocht naar vers vlees serveren studentenverenigingen allerlei goedkope gerechten aan eerstejaars studenten. Tijdens de introductie schuift ANS aan en ze prikt een vorkje mee. Deze keer: Studentenvakbond AKKU.

Vereniging Vanwege een blessure komt ANS vandaag niet ver van haar kantoor. Mede-ondergangbewoners AKKU beloofden al een tijd lang wraps te maken en na herhaaldelijke uitnodigingen van de rode rakkers, hapten we toe. Voordat we echter goed en wel eten op ons bord hebben, pocht de nieuwe voorzitter al met 250 leden en goedkoop bier. 'Bovendien is AKKU altijd wel ergens handig voor. Het maakt niet uit of het een problematische relatie met een huisbaas is of een kwestie op de universiteit.'

Locatie Minpunt. De Ondergang, onderin in het Gymnasion, wordt door een veertigtal actieve studenten gebruikt als werkplek en diens vergaderzaal is deze avond omgetoverd tot veredelde kantine. De harde houten stoelen en het whiteboard ademen echter nog immer een werkhouding.

Smaak De lange rij wachtende bètastudenten belooft veel goeds en gezegd dient ook te worden dat 'de kookgroep' goed haar best heeft gedaan. Alhoewel de carnivoren hun dagelijkse portie vlees in de wraps moeten missen, worden zij niet teleurgesteld. De groenten zijn goed gekookt en met wat geraspte kaas en crème fraîche erbij houdt men toch een goed gevulde maag over.

Gezelligheid Zoals al eerder vermeld is de Ondergang geen lichtend baken in de zee die ambiance heet. De Kunstmatige Intelligentie- en Geneeskundegroepjes zijn echter niet op hun mondje gevallen en delen alles wat ze zojuist op de introductiemarkt zagen. Ook de begeleiding mengt gemakkelijk met de vaak vijf jaar jongere gelijken en niemand lijkt zich te vervelen. Studieoverschrijdende gesprekken zijn echter zeldzaam.

Eindoordeel 7+