Broodje Bal (Aisa en R.E.I.N.A.E.R.T.)

In een wanhopige zoektocht naar vers vlees serveren studentenverenigingen allerlei goedkope gerechten aan eerstejaars studenten. Tijdens de introductie schuift ANS aan en ze prikt een vorkje mee. Deze keer: Disputen Aisa en R.E.I.N.A.E.R.T.

Vereniging De dames en heren van de Argusdisputen Aisa en R.E.I.N.A.E.R.T. staan geheel in tenue voor café de Fiets. Zoals het echte genootschapsleden betaamt met een alcoholische versnapering in de hand. De mannen van het illustere dispuut zwaaien vrolijk naar de kindjes van het andere geslacht en de vrouwen hebben voor de gelegenheid een stralende glimlach geoefend in de spiegel. Actief werven voor hun clubjes doen ze niet, maar de kijk-eens-hoe-gezellig-wij-zijn-houding spat er vanaf.

Locatie Voor de hordes kindjes die op het eten afkomen is eigenlijk geen plaats in het kleine café. Er is een poging gedaan om dit ruimtegebrek te compenseren door buiten lange tafels neer te zetten, maar helaas werken de weergoden niet mee. Samen tegen de kou vechten mag dan misschien goed zijn voor de saamhorigheid onder de eerstejaars, na een half uurtje heeft eigenlijk iedereen al genoeg van de koude rillingen. Het buffet is wel goed en overzichtelijk opgezet en het verdelen van het eten is dan ook geen probleem.

Smaak Hulde aan degene die de kooktaak toebedeeld heeft gekregen! Al is de pasta simpel, met de smaak is niets mis. Er is zelfs nog ruimte voor het maken van een keuze: lasagne of spaghetti. Als een oase tussen alle vette happen van de introductieweek is er ook een gemengde salade op het menu gezet. Met een mediterraan karakter, welteverstaan: olijven en mozzarella in overvloed. Een tweede keer opscheppen is onder de kersverse studenten dan ook meer regel dan uitzondering. Als smaakvolle apotheose kan op de bovenverdieping van het café een ijshoorntje worden gehaald.

Gezelligheid De kou doet enigszins af aan de feestvreugde, en de onhandige indeling bemoeilijkt de kruisbestuiving tussen de mentorgroepjes. De dispuutslieden houden de sfeer er echter zoveel mogelijk in en om zeven uur gaat de volumeknop vol naar rechts en schalt de slechte carnavalsmuziek door de Grotestraat. Ook vragen de dames van Aisa regelmatig met zoetgevooisde stem of het eten smaakt. ‘Mogen we misschien met het dispuut op de foto voor bij het artikel? Of is dat niet de bedoeling?'

Eindoordeel 8