Broodje Bal (MFVN)

In een wanhopige zoektocht naar vers vlees serveren studentenverenigingen allerlei goedkope gerechten aan eerstejaars studenten. Tijdens de introductie schuift ANS aan en ze prikt een vorkje mee. Deze keer: studievereniging MFVN.

Vereniging Een groot deel van eerstejaars Geneeskunde en Biomedische Wetenschappen eet vandaag gezellig samen in de kantine van de Medische Faculteit. De introcommissie heeft er wederom gezorgd dat de medisch studenten lekker samen op hun eiland blijven en vooral niet mengen met eerstejaars van andere studies. Gelukkig zijn de medicijnmannen in wording wel gevrijwaard van de slinkse promopraatjes die bij dispuutsetentjes gangbaar zijn.

Locatie De kantine in de medische faculteit is met zijn harde TL-verlichting niet een plaats waar je een lekker dinertje verwacht. De lange aaneengesloten tafels zorgen er ook nog eens voor dat het geheel aandoet als een vreetschuur van het Leger des Heils. De introlopers geven echter wel aan dat het fijn is dat ze na een lange, doch zeer informatieve dag op de universiteit niet meer hoeven te fietsen naar hun eetlocatie.

Smaak De pasta, prachtig opgediend in grote roestvrijstalen bakken, ziet er niet uitnodigend uit. De sauzen lijken echter wat lekkerder uit en er is zelfs surrogaatparmezaan. Daar het eten eruit ziet alsof het uit een gaarkeuken komt is de smaak des te beter. Vooral de sauzen zorgen voor een smakelijk geheel en iedereen is dan ook zeer tevreden.

Gezelligheid Hoewel sommigen duidelijk nog niet uitgebrakt zijn van gisterennacht kunnen de meesten alweer functioneren. Er heerst er een gemoedelijke sfeer, de eerste biertjes staan al op tafel en er wordt alvast gefilosofeerd over het roemruchte MFVN-feest dat de kindjes vannacht zullen bezoeken. De medische studievereniging weet als geen ander dat het gaat om de hearts and minds van haar leden en aan zo te zien is het ook deze keer weer gelukt.

Eindoordeel 7-