Broodje Bal: R.E.I.N.A.E.R.T. en Carte Blanche

In een wanhopige zoektocht naar vers vlees serveren studentenverenigingen allerlei goedkope gerechten aan eerstejaars studenten. Tijdens de introductie schuift ANS aan en ze prikt een vorkje mee. Deze keer: Zeer Illuster Dispuut R.E.I.N.A.E.R.T. en Dispuut Carte Blanche.

Vereniging Voor ons eerste avondmaal schuiven we voor vijf euro aan bij R.E.I.N.A.E.R.T. en Carte Blanche. Vrolijk worden we verwelkomd door de in jasje-dasje gehulde heren en de vrouwelijke zelfbenoemde gangmakers. De enigszins verwachte ballerige arrogantie lijkt vanavond buiten de deur te eten: het is er oprecht gezellig.

Locatie De disputen zetelen deze avond in en rond het eigenlijk te kleine café De Fiets. Binnen, waar het eten in een klein hoekje wordt geserveerd, vormt zich een lange rij van hongerige kindjes die ongeduldig staan te wachten tot ze hun plastic bordje mogen volladen. De straat voor het café wordt volledig versperd door cantusbankjes- en tafels waaraan wordt gegeten. Wanneer er wéér een nieuwe groep eters aan komt, worden ze naar boven geëscorteerd, waar ze afgezonderd van het eetfestijn hun maaltijd mogen nuttigen.

Smaak Hoewel de flyer veelbelovend een overheerlijk Italiaans driegangendiner aankondigt, blijkt dat in de praktijk helaas anders te zijn. ‘R.E.I.N.A.E.R.T. was vergeten ijs te kopen’, verontschuldigt een der dames van Carte Blanche zich. Gelukkig maken de goedgevulde lasagne en spaghetti met bolognesesaus dit voor een groot deel goed. De mozzarallabolletjes, groene pesto, olijven en pittenmix waarmee je je sla kan opleuken, zijn een gezonde aanvulling op de koolhydratenbommen. Opscheppen mag zo vaak je wilt, maar daarvoor moet je wel wat geduld hebben: de rij lijkt maar niet te krimpen.

Gezelligheid Terwijl de introlopers gezellig met elkaar babbelen over het eten en de plannen van die avond, blijven de dispuutsgenoten vooral bij elkaar hangen. Actieve promopraatjes waarom we toch echt lid moeten worden van de clubjes horen we maar weinig. Daarentegen trekt R.E.I.N.A.E.R.T. volop de aandacht met zijn drankritueel. Op luide toon vertelt een van de heren een kleurrijk verhaal over zuid-Tirol en het proosten aldaar dat -natuurlijk- wordt afgesloten met een shotje goedkope drank, die goed in de smaak valt bij de kinders.

Eindoordeel 7,5