Broodje Bal: SLOW

In een wanhopige zoektocht naar vers vlees serveren studentenverenigingen allerlei goedkope gerechten aan eerstejaars studenten. Tijdens de introductie schuift ANS aan en ze prikt een vorkje mee. Deze keer: studententennisvereniging SLOW.

Vereniging De tennissers van SLOW, naar eigen zeggen na Phocas de grootste studentensportvereniging van Nijmegen, organiseren dit jaar voor het eerst een eetactie. Er wordt direct groots uitgepakt door de hele week lang eerstejaars van eten te voorzien, elke dag met een ander thema. Het enigszins vermoeid ogende introductieteam -'we feesten zelf ook gewoon de hele nacht mee'- heet ons welkom en blijkt garant te staan voor een hoop gezelligheid.

Locatie Weggestopt in een hoekje naast De Tempelier is het krap, maar knus. Slechts twee lange tafels zijn aanwezig om de studenten op te vangen. Het past allemaal net, maar doordat er slechts twee groepen zijn om te eten, ontstaan er geen lange rijen en kun je direct aanschuiven om je plastic bordje te vullen met voedsel. Op de tafels liggen enkele flyers om zieltjes te winnen voor de tennisclub, maar de kindjes worden niet lastig gevallen met slinkse reclamepraatjes.

Smaak Over het eten valt niets te klagen. Sterker nog: het is uitstekend. Vandaag is het thema Italiƫ en er staat een koude pastasalade op het menu. Bereid met verse groenten mag de salade een vitaminebom genoemd worden en is het een welkome afwisseling voor de standaard vette hap die geserveerd wordt bij andere eetgelegenheden. Ter aanvulling is er genoeg stokbrood en degene die nog niet is opgekalefaterd door de gezonde inborst van de salade, kan zelfs nog verse meloen krijgen. Een tweede keer opscheppen is geen probleem en daar maken we dan ook gretig gebruik van. De prijs is schappelijk, want dit alles kost slechts vijf hele euro's (mentoren gratis) en daarbij is het eerste biertje ook nog eens voor de rekening van SLOW.

Gezelligheid Hoewel de Molenstraat sfeervol gevuld is met studenten in spe en hun mentorouders, voegt de DJ voor Van Buren daar met zijn harde bassklanken op dit tijdstip nog niet veel aan toe. De tennissers zorgen zelf voor vermaak door na het eten een bierestafette aan te bieden die natuurlijk niet geweigerd wordt door de groepjes.

Eindoordeel 8,5