Broodje Bal: dispuut Carte Blanche en corpsdispuut Aquila

In een wanhopige zoektocht naar vers vlees serveren studentenverenigingen allerlei goedkope gerechten aan eerstejaars studenten. Elk jaar tijdens de introductie schuift ANS aan en prikt ze een vorkje mee. Deze keer: dispuut Carte Blanche en corpsdispuut Aquila.

Vereniging Soms drinken de vijftien leden van damesdispuut Carte Blanche al een borrel met de heren van corpsdispuut Aquila, vanavond organiseren ze samen een eetactie. Beide disputen vinden het belangrijk om een fantastische studententijd te beleven en zijn om die reden opgericht. Voor Aquila heb je naast die gezelligheid ook een sterke lever nodig – zoals vermeld staat op de foldertjes die klaar liggen voor de nieuwe eerstejaars.

Locatie Binnen het verlaten café Tout staat het eten klaar, iedereen eet buiten op overbezette bankjes. De muziek dendert – vooral Nederlandstalig - door de stamkroeg van het damesdispuut, waar ze elkaar elke woensdagavond ontmoeten. Het is nu nog relatief rustig, maar dat is stilte voor de storm: een uur later komen er drie groepen tegelijk eten.

Smaak Het assortiment is groot, er zijn meerdere hoofdgerechten en ook aan voor- en nagerecht is gedacht. Voor in de kippensoep zijn er croutons aanwezig en voor over de pasta uit het Italiaans buffet is er Parmezaanse kaas. Als bijgerechten kan men kiezen uit spinazie met noten, koolsalade met noten of de Chili Con Carne die nog over was van het Mexicaanse buffet de dag ervoor. De gerechten zijn allemaal heel erg smakelijk en worden goed afgesloten met roomsoesjes. Alleen voor de vegetariër met een notenallergie blijft er weinig over.

Gezelligheid De dispuutsleden zorgen voor een welkom ontvangst en komen een praatje maken bij het eten. Er gaan shotjes met Pisang en 7-up rond om het eten – dat misschien van nature Italiaanse gezelligheid bevat – nog lekkerder te doen smaken. De gestreepte snoepjes die bij het buffet klaar staan maken de sfeer helemaal af. Eindoordeel 8