Broodje bal: Aisa en R.E.I.N.A.E.R.T.

In de hoop op nieuwe zieltjes proberen zichzelf respecterende verenigingen de nieuwe eerstejaars van een bodem te voorzien. Er zijn genoeg eetacties om uit te kiezen. ANS test de kwaliteit en de gezelligheid van deze acties en prikt een vorkje mee. Dit keer heeft ANS wel zin in een Italiaans buffet en schuift daarom aan in Café De Fiets bij disputen AISA en R.E.I.N.A.E.R.T.

Door: Dennis van der Pligt en Mitchel Suijkerbuijk Vereniging: Elk jaar organiseert R.E.I.N.A.E.R.T. samen met een damesdispuut een eetactie. Dit jaar hebben de heren de dames van Aisa geregeld en die samenwerking bevalt zo te zien uitstekend. Beide disputen zorgen goed voor de gasten en vragen regelmatig of het eten smaakt. De drank vloeit rijkelijk, de sfeer zit er lekker in en de leden van de disputen komen vaak langs bij de introgroepjes voor een gezellig praatje. Wel doen ze opvallend goed hun best om leden te werven voor hun dispuut. Volgens de vice-praeses van het dispuut is zo'n eetactie dan ook een goede manier om aan nieuwe leden te komen.

Locatie: Ondanks dat Café de Fiets geen enorm ruime kroeg is, past het allemaal wel. Tegenover de kroeg, bij Café Extase, staan ook een aantal lange tafels waar de groepjes aan kunnen zitten. Verder zijn zowel het boven- als benedenzaaltje geopend en staan er bij binnenkomst in de kroeg enkele statafels. In de verschillende ruimtes is andere muziek te horen, wat zorgt voor wat extra sfeer. Het is wat krap en niet overal is het even sfeervol. Gelukkig valt de drukte vanavond mee, met 80 tot 90 gasten.

20140821_182540 Smaak: Voor de schappelijke prijs van zes euro bestaat het menu uit onbeperkt Italiaans eten. Vooraf staan onder andere sla, olijven, mozzarella, pesto en uien klaar. Als hoofdgerecht kan men kiezen voor spaghetti en lasagne. Van beide gerechten is ruim voldoende aanwezig. De smaak is zoals je kunt verwachten tijdens de introductie: de kwaliteit is niet heel bijzonder, maar het voedsel smaakt prima. Groot pluspunt is dat je zoveel mag opscheppen als je wil. Zo hoef je niet te vrezen voor een karige hoeveelheid.

Gezeligheid: Op het gebied van gezelligheid valt er voor de twee disputen weinig te verbeteren. De heren van R.E.I.N.A.E.R.T. en dames van Aisa kletsen volop met de aanwezigen. De introgroepjes zitten vooral aan eigen tafels, maar lijken het onderling gezellig te hebben. Het etentje wordt afgesloten met het 'shotjesritueel': de mensen moeten in een grote cirkel gaan staan, terwijl de vice-praeses vertelt over z'n reis naar Zuid-Tirol die hij door de hoeveelheid shotjes niet meer goed kan herinneren. Vervolgens strekt men de armen uit naar voren en naar boven en wordt er met z'n allen geshot. Het shotje is vooral enorm zoet, maar wel een heel sfeervolle afsluiter. De introlopers gaan dan ook met een vrolijk gezicht naar hun volgende activiteit.

Eindoordeel: 7,5