KU Leuven op zwart zaad, studenten om hulp gevraagd

Er is sprake van een nopend tekort bij de Katholieke Universiteit (KU) Leuven. Het probleem is zo groot dat de universiteit haar studenten en medewerkers om een bijdrage vraagt. Een bijdrage in sperma, welteverstaan. het fertiliteitscentrum van de instelling krijgt namelijk zoveel aanvragen van baargrage vrouwen dat de bodem van de spermapot in zicht is.

Het centrum behandelt sinds vorig jaar ook lesbische stellen, waarna de vraag het aanbod heeft ingehaald. En dat terwijl er toch een kleine 3000 producenten op de campus rondlopen. 'Het gaat om de mannelijke populatie tussen 21 en 45 jaar, inclusief eventueel personeel van het UZ Leuven en de KU Leuven, ook inclusief studenten. Dat is zeker iets om op de agenda te zetten', aldus professor Thomas D'Hooghe van het fertiliteitscentrum. De Leuvense universiteit zal waarschijnlijk een promotiecampagne lanceren, waarmee ze studenten en personeel probeert te trekken.

Wie zijn medewerking verleent, kan rekenen op een onkostenvergoeding van 50 euro per keer. Zelf ook interesse? Bij het UMC St. Radboud zijn de opbrengsten helaas nihil.