Politie zoekt Gentse student die gewoon thuis zit

Urenlang was de politie van Gent gisteren op zoek naar een drenkeling die het kanaal in zou zijn gesprongen. De vermiste, een student, zat echter thuis zijn kater te verwerken.

's Morgens vonden buurtbewoners een rugtas en schoenen langs de kant van het water. Ze waarschuwden de politie en er werd een uitgebreide zoekactie opgestart, compleet met duikers, de brandweer en de scheepvaartpolitie. Terwijl de bodem van het kanaal werd afgespeurd liepen een aantal vrienden van de 'drenkeling' toevallig langs. Zij verklaarden de rugtas en schoenen te herkennen als die van hun vriend, die de zaterdagnacht bij hen 'op kot' was geweest en gaven zijn adres op. Toen de politie daar een kijkje nam bleek de student levend en wel thuis te zitten, volledig in het ongewisse over de grootschalige zoekactie die verderop plaatsvond.

Waarom de student zijn schoenen en tas langs de kant van het water had gezet is niet bekend, al kunnen wij ons voorstellen dat na de nodige Palm, Duvel en Brugse Zot een frisse nachtelijke duik een heel goed idee is.