Docent gooit antwoorden tentamen online, 47 studenten halen 10

Het zal je maar gebeuren: zit je voor een ellendig hertentamen stastiek te blokken, zie je opeens de antwoorden online staan. Rest je niets meer dan alle meerkeuzeantwoorden in je kop te stampen en tijdens het tentamen op te pennen. Resultaat: een tien met griffel.

Dat deden 47 studenten Business and Economics aan de Maastricht University. Een docent wilde de antwoorden van een proeftentamen via het intranet Eleum aan de studenten geven, maar hij vergiste zich en gooide de antwoorden van het hertentamen online, zo meldt Observant (.pdf). Hoewel hij er al na een half uur achterkwam dat hij een stommiteit had begaan, veranderde hij het hertentamen niet: de gevolgen zouden immers niet zo groot zijn. Dat was misschien nog wel de grootste vergissing, bij het hertentamen bleek dat 47 van de 210 studenten een 10 hadden en acht studenten een 9 scoorden.

Aangezien er ook 75 studenten waren die het tentamen niet haalden en er ook studenten met normale cijfers waren, wordt het tentamen niet ongeldig verklaard. De uni denkt nu na over een extra herkansing in april. Foutje, bedankt!