Professor draait door bij college

Hoe zorg je er als docent voor dat je studenten bij de les houdt? De ene hoogleraar beschouwt het als een onmogelijke opgave en pleit dus maar voor de afschaffing van fysieke colleges, de ander gaat strippen. Een professor van de prestigieuze Columbia University vond dit laatste blijkbaar de enige juiste manier om studenten bij een inleidend college de basisprincipes uit de leggen van de kwantummechanica.

Nadat Emlyn Hughes zich op de klanken van Lil Wayne's versie van Drop it like it's hot tot zijn onderbroek uitkleedde, zette hij twee geblinddoekte knuffelberen op een kruk en ging ze vervolgens met een samoeraizwaard te lijf. Dit schouwspel werd begeleid met op de achtergrond beelden van Hitler en de aanval op het WTC. De hoogleraar verdedigde zijn hoogst opmerkelijke daad door te stellen: 'Niets wat jullie ooit hebben geleerd, gaat helpen bij het begrijpen van wat ik ga zeggen. Ik heb de onmogelijke taak gekregen om in een uur kwantummechanica uit te leggen en daarvoor moeten jullie alle rotzooi uit je hoofd gooien en compleet overnieuw beginnen.'

Het bestuur van de Ivy League-universiteit staat blijkbaar niet erg open voor deze onorthodoxe methode en stelt een onderzoek in. Volgens de universiteit heeft zij de opdracht om een klimaat van academische vrijheid te creëren en dus docenten veel ruimte te laten aan hoe zij hun college invullen. Dit gaat echter wel gepaard met een aantal verantwoordelijkheden.

Zie hier de creatieve uitspatting van de hoogleraar.