Christelijke studenten neuken ook met tegenzin

Seks en religie gaan niet altijd even goed samen door een deur. Nadat eerder al duidelijk was dat bijna alle christelijke studenten frequent de hand aan zichzelf slaan, blijken ze ook met enige regelmaat figuurlijk na het zingen de kerk uit te gaan. De studenten zelf zijn daar niet altijd gelukkig over.

Veertig procent van de vijftienhonderd geënquêteerde studenten die lid zijn van een christelijke studentenvereniging, zegt ooit eens met een ander op een kussen te hebben geslapen. De helft van de seksueel actieven heeft een bedpartner gehad, terwijl zeven procent met meer dan zes personen de daad heeft verricht. Overigens is het aantal dames dat gesnoept heeft van de verboden vrucht iets hoger dan de groep mannen die de verleiding niet heeft weten te weerstaan.

Niet geheel verrassend is dat Gereformeerde dames de rok het minst omhoog doen, maar ook daar volgt niet iedereen het woord Gods' even rechtlijnig. Volgens de onderzoekers moeten kerkgemeenschappen dan ook meer aandacht besteden aan seksuele voorlichting. Een aanzienlijk deel van de christelijke jongeren blijkt namelijk behoorlijk met hun erotische lusten in hun maag te zitten. Een grote minderheid van de mannen vindt dat hun seksuele zelfbeheersing niet altijd hoog te houden is, terwijl eenderde van de vrouwen vindt dat ze soms hun boekje te buiten gaan.