Ragweek: beerpong met docenten

Een week lang goedkoop bier drinken, karaoke zingen tot je geen stem meer over hebt en de volgende ochtend ontbijt op bed laten bezorgen. Deze week zijn deze activiteiten filantropisch te noemen: de zesde Nijmeegse Ragweek is van start gegaan en ANS doet verslag van de acties. Dit keer: bèta's aan het bier

In het Huygens-gebouw staan in de kantine twee tafels klaar met daarop een pingpongballetje in een glas water. De relaxte banken die de pauzeerruimte normaal vullen hebben tevens moeten wijken voor een spel twister, een grote voorraad knakworstjes en heel veel goedkoop bier. Studieverenigingen BeeVee en Sigma hebben de handen ineengeslagen om geld in te zamelen voor de Ragweek, drankopbrengsten gaan naar het goede doel. Het is vier uur, en op dit moment zijn er welgeteld tien mensen aanwezig.

Gelukkig druppelen er langzaamaan meer studenten en docenten binnen. De bedoeling is dat deze twee groepen tegen elkaar strijden in beerpong-duellen. Weldra heft de eerste docent het pingpongballetje tegen een student. Het gaat heel even gelijk op, maar de docent verliest toch met 3-1. ‘Vroeger speelden we een spel waarbij je met het ene bierdopje het kroontje van de andere bierfles af moest gooien. Toen was ik een gevreesd tegenstander. De stuiter die er hier in moet heeft me genekt’, aldus docent Wyboud, die zich bij navraag altijd bij de voornaam blijkt voor te stellen.

De ruimte is ondertussen aardig volgestroomd en de warme broodjes knak vliegen over de toonbank. Met op de achtergrond de club-hitjes van de afgelopen jaren wordt er ijverig gespeeld en gedronken. Dat is maar goed ook, want op elk biertje wordt slechts vijftien cent winst gemaakt. Toch lijkt deze Ragweekactiviteit dankzij groot speelenthousiasme en de latere bierestafettes het nodige op te leveren.