Medewerkster ontslagen na Harlem Shake

De overdaad aan Harlem Shake-filmpjes die het internet bevuilen begint steeds meer mensen op de zenuwen te werken. De creatieve uitspattingen gaan nu zelfs slachtoffers eisen. Het bestuur van de universiteit van Oxford heeft zo genoeg van de schuddende themafeestjes dat ze nu een bibliothecaresse heeft ontslagen. Onder haar werktijd vond er namelijk een shake plaats.

De medewerkster moest wieberen nadat dertig studenten het leuk vonden om 's middags de bibliotheek te bestormen en daar vervolgens ongecontroleerd te bewegen op de hit van DJ Baauer. Hoewel de bibliothecaresse niet op de hoogte was van de actie en ook niet in staat was om de studenten toegang tot de leeszaal te ontzeggen, zag de universiteit voldoende reden om haar te ontslaan.

Niet geheel verrassend heeft het besluit de woede gewekt van veel studenten. De studentenraad van de universiteit vindt de maatregel buitenproportioneel en wil dat het ontslag ongedaan wordt gemaakt. Daarnaast wil de raad dat de boetes teruggedraaid worden die de deelnemende studenten kregen. De dertig studenten mochten ieder zestig euro aftikken voor het vertonen van hun danskunsten. Het bewuste filmpje werd snel offline gehaald, maar via andere kanalen is het nog altijd te zien.