Maagdenhuisbezatting

Waarschijnlijk krijgt de Universiteit van Amsterdam het eerste universiteitsbier van Nederland. Vier oud-studenten van de UvA zijn een crowdfunding-actie begonnen om geld in te zamelen voor het brouwen van hun eigen UvA-bier.

De vier alumni, die zich De Juppen noemen, willen met deze actie iets terugdoen voor hun universiteit. De naam van het universiteitsbier staat nog niet vast, maar als je een klein bedrag doneert aan de crowdfunding-actie, mag je dit mede bepalen. De UvA wil haar naam niet verbinden aan het toekomstige gerstenat, maar originele afleidingen zoals U-vaatje en ReDrink UvA mogen wel.

Volgens Martijn Gerritsen, woordvoerder van de RU, hebben studenten nog niet aangeklopt bij de universiteit om een Nijmeegs univeristeitsbier te brouwen. 'Misschien zullen er studenten rondlopen met een soort zelfde initiatief, maar van concrete plannen weet ik niets af.'

In Nijmegen zijn veel enthousiaste studentenbrouwers te vinden. ANS bezocht een paar bierbereiders en onderzocht hoe je zelf het beste een biertje kan brouwen.  Klik hier voor het artikel.