Onbederf'lijke dichters (5)

Vanavond zal de binnenstad van Nijmegen het decor vormen voor poëziefestival Onbederf’lijk Vers. In de aanloop naar het evenement van vanavond, plaatste ANS iedere week een gedicht van een dichter die zijn/haar kunsten vertoont tijdens dit culturele festival. Het laatste gedicht van de reeks is van Joris Brussel (27), die een dichtrubriek heeft bij 3FM.

 

 

 

Henkie

Henkie die was volgens de juf anders gebouwd dan wij. Daarom deed ie van die domme dingen zoals stiekem op stoepkrijtjes knarsen en stoute woorden over het schoolplein schreeuwen terwijl alle juffen en meesters het konden horen. Weet je nog die Henkie? God, wat was ie gek.

Gekke Henkie is nu gekke Henk en op bloedeloze dagen als het windstil is plakt hij met Prittstift meeuwen terug in de hemel en fluistert hij ze verzonnen woorden toe waar alleen hij zelf de betekenis van kent.

De rest van de klas doet nu van die domme dingen als werken en zorgen baren over ons investment capital terwijl we uit frustratie op snoepkrijtjes knarsen en stoute woorden over het schoolplein schreeuwen tegen onze ex-vrouwen terwijl alle juffen en meesters het kunnen horen. Weet je nog die Henkie? God, wat zijn we gek.