Week 4: Verstilde liefde uit Nijmegen en prachtige gitaarpop

Deze week maar liefst drie heuse tips. Om te beginnen donderdagmiddag 28 januari met een in store optreden in de Waaghals van het talentvolle OIIO. Zij presenteren in de platenwinkel hun debuut cd ‘Open’. Dat album is geproduceerd door Sebastiaan van Bijlevelt van Okieson en komt uit op Elektrograph Records. OIIO is een fijne Nijmeegse band dat gloedvolle en intense liedjes maakt die recht op het hard zijn gericht. Diezelfde avond spelen zij ook nog in Perron-3 in Rosmalen. Het is maar een klein stukje hier vandaan, dus gaan!

<a href="http://oiiomusic.bandcamp.com/album/open">Golden Mountains by OIIO</a>

Vrijdagavond 29 januari geeft de eeuwig charmante Betty Serveert acte de presence in Doornroosje. Betty komt voort uit de legendarische Arnhemse band De Artsen waar zangeres Carol van Dyk geluidsvrouw was. Hun eerste platen Palomine, Lamprey, Dust Bunnies en Log 22 werden luid enthousiast onthaald en ontbraken in de jaren negentig in geen enkele studentenkamer. Mede door de hits ‘The Kids Allright’, ‘Palomine’ en ‘Tom Boy’ en hun goede liveshows behoorde Betty Serveert al snel tot de internationale underground top. Op 11 januari kwam hun nieuwe cd ‘Pharmacy Of Love’ uit, die volgens gitarist Peter Visser hun hardste album tot nu toe is. Betty Serveert maakt nog steeds prachtige gitaarpop met een vlijmscherp randje.

Betty Serveert - Mossie

Op zondag 31 januari sta je natuurlijk niet al te vroeg op maar als je dan eindelijk uit de klamme lappen bent spring je snel op je brakke barrel naar de Plupub waar om 17.00 de aftrap plaats vindt van het eerste Nijmegen Rock City café. Een initiatief van de mannen van Nijmegen Rock City om Nijmeegse bands eens akoestisch te horen in een kleine, intieme setting. Het eerste Nijmegen Rock City café begint met Do Not Run We Are Your Friends en Mr. Blue Sky, twee Nijmeegse bands die hun sporen al flink verdient hebben. Do Not Run We Are Your Friends is een eigenzinnig zevental dat soms doet denken aan King Crimson en Robert Fripp. DNRWAYF gaat het op deze zondag akoestisch doen en buigen hun ingewikkelde composities om tot ingewikkelde akoestische composities. Mr. Blue Sky is een brutale meidenband en ook geen onbekende in de Nijmeegse muziekscène. Deze vier dames hebben al eerder bewezen dat hun bonte gitaarpop ook akoestisch kan. Ze schakelen net zo makkelijk van hoempa naar punk en van jazz naar folk.

Dus laat Studio Sport maar weer zitten en spoed je naar de Paraplufabriek in de van Oldebarneveldstraat!

Mister Blue Sky in Doornroosje

Tekst: Tonnis van der Luit

Op 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen lees je alles over de regionale popmuziekscene: recensies van de leukste optredens, cd- en demobesprekingen van de beste lokale bands en natuurlijk het laatste muzieknieuws uit jouw regio. Klik hier voor de complete concertagenda van deze week