Week 5: Stukafest, kopvoddendisco en knalhardcore

Laat je eens verrassen deze week. Woensdagavond doe je dat op Stukafest, het succesvolle studentenkamerfestival. Op 21 studentenkamers in de binnenstad kan je hier gaan kijken naar muziektheater, singer-songwriters, poëzie en bands. Singer-songwriter en ex-Nijmegenaar Marten de Paepe heeft al eens bewezen goed tot zijn recht te komen in zo’n intieme setting en zal ongetwijfeld werk laten horen van zijn nog uit te komen nieuwe cd. Maar je kunt ook gaan voor de hiphop van Boef en de Gelogeerde Aap of de akoestische soundclash van Nijmegen Rock City. Daar zullen onder andere Lea, Merijn (Navarone), Jaap (Black Bottle Riot) en Björn (My Boot Heels) laten horen waarom Nijmegen deze zelfverkozen geuzennaam verdient. Omdat het altijd zo verdomd gezellig is, wip je daarna natuurlijk nog even aan bij het Stukafeest in Doornroosje. Nog een drankje en een dansje bij Krause, lekkere vrolijke electropop door Susanne Clermonts.

Krause

Trek je dansschoenen aan op zaterdag en zoek er een bijpassend hoofddeksel bij. Want als je die niet hebt, betaal je in de Onderbroek een kopvoddentax. Op deze kopvoddendisco draaien Dj’s Johnny Smoke en le Di hun beste niet-Westerse dansmuziek. Ook zal Sonido del Principe uit Tilburg een hete mix maken van cumbia en beats en sexy dub. Billen schudden voor het goede doel, want de opbrengst gaat naar de organisatie Wilders Sluit Ook Jou Uit, die voorlichting geeft aan PVV-stemmers en laat zien dat als het aan Wilders ligt, ook de eigen achterban uitgesloten wordt.

Wil je geen hoedje op, ga dan naar Ravezone in Doornroosje. Daar zal bewezen worden dat hardcore leeft en lang niet meer voorbehouden is aan kaalkoppen in Cavello’s. In de kleine zaal zal hardcorelegende Dano zes uur lang draaien. Geloof mij maar, dat wordt knallen.

Na al dat dansgeweld rust je op zondag nog even lekker uit in Extrapool, want daar is een middagconcert met drie singer-songwriters. Lekker loom hangen met Viking Moses, Golden Ghost en Bird To Be. Voor maar 5 euro entree krijg je er een hartverwarmende kop soep bij, zodat je er maandag weer helemaal tegenaan kunt.

Tekst: Ellen Webbink

Op 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen lees je alles over de regionale popmuziekscene: recensies van de leukste optredens, cd- en demobesprekingen van de beste lokale bands en natuurlijk het laatste muzieknieuws uit jouw regio. Klik hier voor de complete concertagenda van deze week