Week 6: The league of extraordinary gentlemen

Deze week zijn het de mannen die de toon zetten in muzikaal Nijmegen. Om te beginnen blijf je dinsdag 9 februari na college gewoon op de universiteit: even in de Refter eten en dan op naar het Cultuurcafé, in afwachting van twee prima artiesten: Awkward I en Blaudzun! Het is best bijzonder dat deze twee heren op onze eigen universiteit een optreden zullen verzorgen. Awkward I, een project van Djurre de Haan, de bassist van Alamo Race Track, bracht in september van het vorige jaar een album uit, van Blaudzun ligt 22 februari nieuw werk in de winkel. Wie de Arnhemmer Blaudzun (genoemd naar een Deense wielrenner) ooit al zag op de Affaire: verwacht meer van de al bekende dromerig- duistere melodieën, maar zeker meer uptempo elementen dit keer. Bekijk hier alvast de eerste single van het nieuwe album: Quiet German Girls.

Quiet German Girls - Blaudzun

Mocht je dinsdag niet kunnen, niet gevreesd: Awkward I is ook te zien op donderdag 11 februari in Luxor Live in Arnhem. Die avond staat in Merleyn een van de veelbelovende nieuwe singer-songwriters die Nederland rijk is: Tim Knol. Zijn debuut, dat afgelopen week verscheen, staat vol rootsrock in de sfeer van Ryan Adams en Wilco en werd alom met lof onthaald is door de muziekmedia.

Mocht je zin hebben in iets anders dan enkel kerels met gitaar en mooie stem, dan is er in Doornroosje soul te horen die avond: Lee Fields and the Expressions. Lee weet waar ie mee bezig is, en al een hele poos: sinds eind jaren 60 is zijn muziek behoorlijk succesvol. In 2009 kwam er een nieuw album van hem uit, ‘My World’. Voor achttien euro maak je het mee!

Als laatste kunnen we natuurlijk niet ontkomen aan het tippen van onze eigen Club 3v12 in Merleyn. Dit keer met Clara Clara, een maniakale mengeling tussen post-hardcore en noise uit Frankrijk, met aansluitend natuurlijk fijne dansmuziek van onze eigen indie-djs. We hopen je daar te zien!

Tekst: Martine Peters van Ton

Op 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen lees je alles over de regionale popmuziekscene: recensies van de leukste optredens, cd- en demobesprekingen van de beste lokale bands en natuurlijk het laatste muzieknieuws uit jouw regio. Klik hier voor de complete concertagenda van deze week