Week 7: Dansen tot je erbij neervalt!

Komende dagen is het zaak je voeten goed te verzorgen aangezien je ze in het weekend overuren kunt laten maken tijdens een paar geweldige concerten en feesten! Vrijdag staan C-Mon & Kypski met een unieke mix van upbeat geluiden op het podium in Doornroosje. Het is lastig om de sound van de Utrechters te omschrijven. Maar als je denkt aan een mengsel van DJ Shadow, Beck, Gogol Bordello, Fela Kuti, Super Furry Animals en Justice kom je een heel eind in de goede richting. Op papier misschien een vreemde combinatie maar muzikaal is bij C-Mon & Kypski veel mogelijk. Zo bestonden de gastmuzikanten op het album Where The Wild Things Are uit jazzmusici, rappers en een Klezmer-band. Ook werd er van alles en nog wat gemixt; van flamenco tot dub step.  Met het opwindende en grensverleggende nieuwste album We Are Square zijn ze klaar om de wereld te gaan veroveren. Na het optreden van C-Mon & Kypski  kun je blijven in Doornroosje omdat DJ St.Paul dan achter de draaitafels plaatsneemt voor Helter Skelter. Een avontuurlijke mix van interessante pop- en dansmuziek links van het midden. Lowlands zonder bands. De formule is bekend. St. Paul klimt in zijn platenkast en draait van Cure tot Gossip.

Op zaterdag kun je je voeten her en der van de vloer gooien, in Luxor Live op de beats van 8Bahn, in Doornroosje bij de Kiss Kiss Club, Sofarockers in Merleyn. Je kunt je voeten ook even rust geven om ze te sparen voor de feestband van LowLands 2009, Babylon Circus. In het Arnhemse Luxor Live gaat de negenkoppige partymachine uit Lyon. In Spanje noemen ze het mestizo, in Frankrijk patchanka, maar Babylon Circus is vooral één groot feest. Want daar zijn ze op uit, overal en altijd.

Met twee zangers, drie blazers, invloeden uit alle windstreken, van ska en reggae via punk en rock, tot balkan en rai, een bijzonder charmant Frans accent en ijzersterke liedjes brengt Babylon Circus je een optreden dat op je netvlies blijft branden, weerklinkt in je oren totdat je het kunt dromen en dat je niet snel zult vergeten.

Babylon Circus moet het niet hebben van liedjes (hoe goed ze ook zijn), de band heeft de afgelopen jaren een enorme livereputatie opgebouwd. We citeren Lowlands: “ We zullen het nog één keer spellen: je hebt niet – we herhalen: niet – gefeest als je niet bij Babylon Circus bent geweest.”

Tekst: Edwin Niemantsverdriet

Op 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen lees je alles over de regionale popmuziekscene: recensies van de leukste optredens, cd- en demobesprekingen van de beste lokale bands en natuurlijk het laatste muzieknieuws uit jouw regio. Klik hier voor de complete concertagenda van deze week.