Week 8: Hanenkammen, excentrieke Noren en een groen mannetje

We beginnen de week in Arnhem waar je vrijdag kunt gaan kijken naar Intwine in LuxorLive (met die engerd van Idols, weet u nog?). Voor degenen die dat begrijpelijkerwijs liever niet doen staat er dezelfde dag in Doornroosje een electronisch hoogtepunt geprogrammeerd. Dr. Lektroluv, die gekke groene meneer, zal de maandelijkse I Feel Luv avond naar een nieuw plan komen tillen met zijn aanwezigheid en naadstrakke electro. In het kader van de clubtour van de gekleurde meester zullen tevens de lokale helden van Die Lui en Slowpoke en Erik Grey de dansvloer in beweging brengen met stuwende platen.

Zaterdag is er Herrie in Waalhalla. Waalhalla, dat is die mooie nieuwe skatebaan richting het industrieterrein, die de laatste tijd regelmatig wordt omgebouwd tot concertpodium. Deze keer geen flips ’n tricks, maar stevige punk van The Arrangement, Static Thought, Allegorie en onze Nijmeegse trots Antillectual. Strik je All-Stars en waag je zonder wieltjes tussen de halve-pipes en hanenkammen.

We sluiten de week af met een ster in wording. Zondag komt Jaga Jazzist naar Doornroosje, de nieuwste adept van het kekke Londense Ninja Tune label. Met een mannetje of tien op het podium een waar spectakel voor het oog en tevens een lust voor het oor: freak jazz, orkestrale soundscapes en jungle, uitgevoerd op drums, keyboards, tuba, trombone, trompet, elektronica, gitaren, vibrafoon, klarinet en een staande bas. Dat alles onder de kundige leiding van de Jaga Jazzist himself, een excentrieke Noor die naast zijn bigband ook graag de windmachine als instrument mag inzetten. Een attractie op zich!

Jaga Jazzist - Day & Another Day

Tekst: Jasper Konijnenbelt

Op 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen lees je alles over de regionale popmuziekscene: recensies van de leukste optredens, cd- en demobesprekingen van de beste lokale bands en natuurlijk het laatste muzieknieuws uit jouw regio. Klik hier voor de complete concertagenda van deze week.