Week 10: Minimaal uitgaan

Vergane glorie en oude helden gaan hand in hand deze week. We willen je donderdag best naar Katzenjammer in Doornroosje en Customs in Merleyn sturen, maar beide concerten zijn al uitverkocht. We wensen je natuurlijk plezier als je wel een kaartje hebt. De ongelukkigen die ook nog iets willen doen, raden we aan naar de Onderbroek te gaan. Haal je laarzen met hoge hakken en je te strakke broek uit de kast, want je kunt daar gaan dansen op een glamrock-themafeest. Dat klinkt best triest en dat is het misschien ook wel. Maar met genoeg drank zal dit een avond worden die je met je katerige hoofd snel weer wil vergeten.

Zaterdag moet je in Arnhem wezen. In Luxor Live speelt dan New Model Army. Deze Britse band is al sinds 1984 bezig en is bozer dan ooit. Naast de muziek is deze band vooral bekend door een grote schare trouwe fans die alle politiek getinte teksten mee kan zingen. De laatste paar platen vielen wat tegen, maar Today is a good day is net zo geëngageerd en rockend en als het werk van vroeger. Hoe dat komt? De jaren tachtig zijn hip of misschien zorgde de kredietcris voor deze nieuwe opleving. Hoe het ook zij, spaar je stem en oefen op je strijdkreet. Het wordt een mooie avond.

De week sluit je dansend af in Doornroosje. Detroit techno-pionier Robert Hood zal daar een drie uur durende semi-live set verzorgen. Samen met Jeff Mills is Hood mede-oprichter van het invloedrijke Underground Resistance-label. Zijn muziek is minimaler dan Mills, maar minstens net zo sexy en spacy. Hood is één van de grondleggers van de minimal techno, dus kom maar eens ervaren waar al die flauwe hippe aftreksels hun inspiratie vandaan hebben gehaald.

Tekst: Ellen Webbink

Op 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen lees je alles over de regionale popmuziekscene: recensies van de leukste optredens, cd- en demobesprekingen van de beste lokale bands en natuurlijk het laatste muzieknieuws uit jouw regio. Klik hier voor de complete concertagenda van deze week.