Week 11: Ieder vogeltje zingt zoals het gebekt is

Van wat voor muziek je ook houdt: deze week is er vast wel iets wat je leuk vindt op een podium in Nijmegen en omstreken. Van een experimentele Japanse band in Doornroosje en funkrock van Roughhouse in het CultuurCafé tot een singer songwriter in LuxorLive, voor ieder wat wils.

Allereerst voor mensen met een neus voor nieuw talent voor wie de stufi altijd te laat komt: op dinsdag kan je in het CultuurCafé gratis gaan kijken naar eerste voorronde van Kaf en Koren, waarin Roughhouse (funkrock), Modesty Calls (rock) en Intended (pop) hun opwachting maken. Eens kijken of je nu al de winnaar van dit jaar eruit kan pikken!

Op donderdag kan je om 21.00 in Luxor Live in Arnhem gaan luisteren naar de uit Duitsland afkomstige Symon. Zijn teksten zijn zwaar en naar eigen zeggen ‘superpersoonlijk’, zijn album een soort dagboek. Wil je dus een duik in de psyche van deze muzikale jongeman, ga dat dan zien!

En, altijd even het vermelden waard: vrijdag is het weer ouderwets Helter Skelteren in Doornroosje. You may be a lover, but are you a dancer?

Op zondag 21 maart staat de experimentele Japanse band Mono om half negen in Doornroosje voor een eenmalige Nederlandse show. Ze laten ingetogen en instrumentale nummers horen die aan bijvoorbeeld Sigur Ros doen denken, afgewisseld met stukken gitaargeweld.

Tekst: Martine Peters van Ton

Op 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen lees je alles over de regionale popmuziekscene: recensies van de leukste optredens, cd- en demobesprekingen van de beste lokale bands en natuurlijk het laatste muzieknieuws uit jouw regio. Klik hier voor de complete concertagenda van deze week.