Week 12: Parels voor de zwijnen

Deze week weer voor elk wat wils. Rock, pop, electro, singersongwriter, punk, metal, het hele muzikale spectrum komt weer voorbij in Nijmegen. Tussen deze grote hoeveelheid zitten er een paar pareltjes die je echt gezien moet hebben.

Donderdag komen de Belgen van Absynthe Minded naar Doornroosje. De indiepoprock met Balkan- en jazzinvloeden van Absynthe Minded is inmiddels erg populair in Belgie en leverde de band al twee gouden albums op. Hun laatste album is een geslaagde combinatie van complexiteit, herkenbaarheid en radiovriendelijkheid. Prijsnummer is de single Envoi, een hom­ma­ge aan Hugo Claus van wie ze een ge­dicht ver­taal­den naar het En­gels.

De Nijmeegse indiepop band the Vlegels zal vrijdag hun nieuwe EP Not Always Like This releasen. Dit feest zal plaatsvinden in de NDRGRND te Nijmegen. In 2009 heeft deze jonge band met een gemiddelde leeftijd van 18 jaar vele harten doen smelten. Zo wonnen zij de Benelux finale van ’s werelds grootste internationale band festival Emergenza maar kon je ze ook zien op de Affaire.

Zaterdag vind de eerste Arnhemse editie plaats van Club 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen in Cafe The Stage. Tijdens deze clubavond zal het moeilijk worden om stil te blijven staan met Wax 'n' Wane en Krause op het podium. Wax 'n' Wane staat voor tegenstellingen: echte muzikanten en sequencers, strak en losjes. Diepe synthbassen, live breakbeats, funky scratches en James Bond-achtige gitaren typeren het bandgeluid. Het onlangs verschenen album No Guts, No Glory van Krause heeft de energie van haar live optredens perfect vertaald. De titel van dit album galmt dan ook als een 'strijdkreet' en is op haar lijf geschreven. Een mix van dampende disco met pompende beats, catchy synth pop en hysterische electro punk. Hoewel Susanne dit album in haar eentje geschreven heeft, staat ze nu met een volledige live band op het podium. Met Jetse Goris (drums) en Daniele Labbate (bas) is Krause nu nog overweldigender dan voorheen, stoer, ruig, sexy, dampend, knallend!

Voor de clubavond geeft 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen 2x2 kaarten weg, wil je erbij zijn? Stuur dan een mail naar prijsvraag@3voor12arnhemnijmegen.nl

Tekst: Edwin Niemantsverdriet

Op 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen lees je alles over de regionale popmuziekscene: recensies van de leukste optredens, cd- en demobesprekingen van de beste lokale bands en natuurlijk het laatste muzieknieuws uit jouw regio. Klik hier voor de complete concertagenda van deze week.