Week 13: I Am Kloot, de Paasconcerten en eieren zoeken met Heidevolk

We trappen af met een hoogtepunt: de Britse indie-gigant I Am Kloot komt vanavond naar Doornroosje. De ietwat vreemde bandnaam ten spijt heeft het drietal rondom frontman John Bramwell al de nodige (cult)hits op haar naam staan. ‘Cuckoo’ zijn en ‘Proof’ klassiekers in de dop en ‘Dark Star’ kunnen we allemaal mee neuriën. Ter promotie van hun nieuwgeborene - ironisch ‘B’ Album geheten - touren de Manucians de wereld rond om hun ruwe audio-diamantjes rond te strooien.

Aan de mannen van Heidevolk is een heidens ritueel als paaseitjes zoeken wel besteed. De Arnhemse band doet aan pagan-metal, hetgeen neer komt op in de zuivere Geldersche volkstaal drinkerliederen te brullen op een bed van plomp gitaarwerk. De bandleden luisteren naar namen als Reomon Boombreker, Joris Boghtdrincker en Sebas Bloeddorst en houden louter van bier, vleesch en fitness en haten pastel kleuren. De Saksische woestelingen komen vrijdag in hun mooiste beverpels LuxorLive onveilig maken. Hits als ‘Het Bier Zal Weer Vloeien’ en ‘Koning Radboud’ zullen ongetwijfeld de revue passeren. Lege koehoorns om een glaasje mede te tappen zijn ter plaatse verkrijgbaar.

Het is ieder jaar weer een moetje, maar dan in de positieve zin des woords: de Paasconcerten op de Jacobiberg in Arnhem. Zoals ieder jaar zet popcentrum de Jacobiberg de poorten wagenwijd open voor het grote publiek om de fine fleur uit hun oefenruimtes een drukbezocht podium te bieden. Dit jaar een puike line-up, met onder andere het ingetogen lied van Boy Gol, de loodzware nu-metal van King Locust en de met luchtige electronica doorspekte emo van seanpenn. 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen is er uiteraard bij en verzorgt op zondag een doorlopend programma van interviews, unplugged sessies en dj-sets. Als kers op de taart maken we opnames van alle optredens, resulterend in een twaalf nummers tellende live-registratie van de Paasconcerten die op 4 april om stipt drie voor twaalf valt te downloaden van de site.

Tekst: Jasper Konijnenbelt

Op 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen lees je alles over de regionale popmuziekscene: recensies van de leukste optredens, cd- en demobesprekingen van de beste lokale bands en natuurlijk het laatste muzieknieuws uit jouw regio. Klik hier voor de complete concertagenda van deze week.