Week 16: Joy Formidable, Renske Taminiau en Laura Jansen

Deze week veel nieuws: artiesten die nog niet zo lang geleden hun eerste album hebben uitgebracht, maar al zeker een concertbezoek waard zijn. Bovendien mag je deze week lekker veel reizen van ons: drie tips, drie locaties! Ten eerste kan je dinsdag naar het CultuurCáfe voor de 28 jarige jazz-zangeres Renske Taminiau. Ze had al eerder optredens bij De Wereld Draait Door, is genomineerd voor een Edison en debuteerde succesvol op het North Sea Jazz Festival. Ooit studeerde ze Geneeskunde, maar tegenwoordig heeft ze haar stethoscoop aan de wilgen gehangen voor de muziek, dat een geslaagd samenraapsel is van pop, jazz en singer-songwriter.

Donderdag kan je afreizen naar Arnhem om daar in Luxor Live Laura Jansen te aanschouwen. Je zou de mooie zangeres ook al weleens gezien kunnen hebben bij DWDD, Matthijs weet wel alle knappe vrouwen in zijn uitzending te krijgen, maar ze is vooral vanuit Amerika bezig door te breken. Haar debuutalbum Bells ligt in de winkel, met daarop het nummer Single Girls, dat je misschien wel kent.

Vrijdag kan je, alvorens de nacht weg te dansen op Helter Skelter, luisteren naar het uitgestelde optreden van The Joy Formidable. De hippe indieband, van origine uit Wales maar nu gevestigd in London, kon wegens hevige sneeuwval in december niet komen opdagen in het voorprogramma van The Temper Trap. Nu zijn ze, in de betere tijden vol bloeiende bloesembomen, terug in Nijmegen. Wees de meute voor en zie deze band nog voor het verschijnen van hun debuutalbum in juni en luister hieronder vast de eerste single van dat album:

En oke, nog één laatste tip dan: zaterdag is het weer tijd voor onze eigen 3VOOR12 clubavond in Merleyn, met deze keer de zomerse mix van fusion, rock, psychedelia en wereldmuziek van The New Earth group en het verrassende collectief van artiesten State of Ummah. Je kan daarna fijn in Merleyn blijven en dansen op de Funk-a-Flex dj’s, die altijd voor een soulvolle nacht zorgen!

Tekst: Martine Peters van Ton

Op 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen lees je alles over de regionale popmuziekscene: recensies van de leukste optredens, cd- en demobesprekingen van de beste lokale bands en natuurlijk het laatste muzieknieuws uit jouw regio. Klik hier voor de complete concertagenda van deze week.