Week 17: Oranje boven!

De zon schijnt, de vogeltjes fluiten, er komen weer blaadjes aan de bomen en Oranjepop staat voor de deur!....het buiten festivalseizoen is weer geopend!

Deze week staat in het teken van de festivals, dinsdag Sound of Science in het Huygensgebouw. Muziek, theater, film, cabaret, DJ’s, interactieve nieuwe mediavoorstellingen, multimediaprojecten, kortom voor elk wat wils! Op het podium zul je onder andere de prog-metal van The Sin Committee, de funk van Cool Ice Crush Killers en de winnaars van Nootuitgang Blue Mickey en Leander gaan tegenkomen.

Daarna is het zaak om uit te rusten voor Koninginnenacht en dag want dan is er in Nijmegen en omgeving echt heel veel te beleven. Check hiervoor ook even onze speciale Oranje concertagenda! Je kunt terecht in de NDRGRND, Merleyn, de Vasim en nog vele andere plekken. In Waalhalla is er een Waalzinnige Koninginnenacht met onder anderen Alex Jansen, Jan Liefhebber, Davy Brandts en Tommy Largo, zij zullen je nog lang wakker houden met house-music en harde techno. Harder dan de met haarlak gevormde coupe die Zij heeft.

Als je lekker bent uitgeslapen is het zaak je in de middag naar het Hunnerpark te begeven om daar van het geweldige programma van Oranjepop te gaan genieten. Als er de line up niets van je gading zit is het zaak heel snel je oren uit te laten spuiten. Vuige rock van Shaking Godspeed, mooie popliedjes van Moss, electro van Krause en dan heb ik Gotcha!, Black Bottle Riot, Zwart Licht, Mariska Petrovic, Eek, Barbarella, Ik & Simon, Boy Gol, Loes Swinkels, Do Not Run We Are Your Friends, OIIO nog niet genoemd!

Wat moet dan allemaal kosten? Helemaal nada, noppes, niks! Maar mag ik dan wel mijn eigen drank meenemen hoor ik de zuinige student vragen? Jawel dat mag, maar die moet je dan wel achterlaten in de drankgarderobe bij de ingang.

Tekst: Edwin Niemantsverdriet

Op 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen lees je alles over de regionale popmuziekscene: recensies van de leukste optredens, cd- en demobesprekingen van de beste lokale bands en natuurlijk het laatste muzieknieuws uit jouw regio. Klik hier voor de complete concertagenda van deze week.