Week 18: Cult met Archie Bronson Outfit en honden aaien met Roosbeef

We beginnen de week met Italiaans op dinsdag. Bij uitstek een dag om met pizza op de bank Champions League te kijken natuurlijk, vanavond is er bij gebrek aan wedstrijd een prima mediteraan alternatief in biercafé Cafe Camelot. SpaccailSilenzio laat op Nijmeegs kleinste concertpodium zien dat Italianen ook folk maken zonder daarbij te klinken als Eros Ramazotti. De band heeft een flinke tour gepland waarbij ze naast Nederland en Italië ook Japan aandoen. Met een goed Belgisch biertje of Duitse pilsner smaakt deze zuid-vrucht waarschijnlijk het best.

Archie Bronson Outfit (foto) staat donderdag in Doornroosje. De voormalig Affaire-gangers slepen met hun basic instrumentarium van bas, drums, gitaar en zang een partij culthits mee van heb ik jou daar. Hoewel het nieuwste album Coconut het over een andere boeg gooit dan het overdonderende debuut, is eigenzinnigheid ook hier de gemene deler. Dat is niet alleen fijn op plaat, dat levert ook prima live-materiaal op.

Vanaf maart is de immer theatrale Roosbeef te zien in de Nederlandse theaters. Naast de nummers die men reeds kent van het album Ze willen wel je hond aaien maar niet met je praten zullen Roos en haar band ook nieuw materiaal presenteren, dat later dit jaar ook op plaat uit zal komen. Roosbeef zal haar nieuw materiaal exclusief tijdens het theaterprogramma presenteren. Dat doet ze zaterdag in de prachtige setting van een van Neerlands mooiste concerthuizen, de Vereeniging. Een neo-klassieke omgeving, een vreemd meisje met rood haar en teksten die lijken te duiden op overmatige absinth-consumptie. Wat wil je nog meer?

Tekst: Jasper Konijnenbelt

Op 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen lees je alles over de regionale popmuziekscene: recensies van de leukste optredens, cd- en demobesprekingen van de beste lokale bands en natuurlijk het laatste muzieknieuws uit jouw regio. Klik hier voor de complete concertagenda van deze week.