Week 20: Experimentele muziek als kunst

De winnaar van de Roos van Nijmegen is bekend, maar gelukkig is er nog genoeg te beleven deze week. Heb je het hele weekend doorgestudeerd of moet je weer werken? Voor het verdrijven van je maandagblues ga je dan naar Merleyn. Daar komt de ex-verhuizer Johnny Dowd optreden. Je vindt het leuk, of je vindt het niks. Een middenweg is er nauwelijks. De rauwe vocalen, zijn duistere gevoel voor humor, de aparte samenzang met Kim Sherwood-Caso, wij vinden het leuk en kijken er naar uit. Neem de dinsdagochtend maar vrij, want als het aan Johnny ligt, speelt hij wel even door.

Sinds een paar jaar wordt de Diesviering van de Radboud Universiteit opgeleukt met een volwassen festival. Een goede zet, bleek vorig jaar, toen het hele Erasmusplein volstond voor Milow en De Staat. Dit jaar komen onder andere Caro Emerald en C-mon & Kypski. Als het weer ook nog even meedoet, wordt het één groot feest.

Heb je daar geen zin in of kom je er niet in? (Officieel heb je een studenten- of medewerkerspas nodig en kan er gecontroleerd worden), ga dan naar Extrapool. Het Belgische Microphonics en de Nederlander Roel Meelkop zullen daar laten horen hoe muziek kunst kan zijn. Hier worden met de eigenschappen van geluid en apparatuur effecten gecreëerd die je op zijn minst zullen verbazen. Dit moet je niet luisteren, dit moet je ervaren.

Zin in dansen zaterdag? Dan moet je weer naar Merleyn. Naast Juan Sanchez zullen op Balans vanavond Steve Mensink & René Kuhlmann een live-set verzorgen. Steve Mensink heeft op N.E.W. al eens eerder laten horen dat hij een goede, originele dansset kan maken, dus wij zijn erg benieuwd. Laten we natuurlijk Darko Esser niet vergeten. De laatste tijd timmert hij met zijn optredens en zijn plaat (ook Balans geheten) behoorlijk aan de weg. Helemaal terecht trouwens, want zonder de diepte te schuwen, maakt hij heerlijk dansbare techno.

Tekst: Ellen Webbink

Op 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen lees je alles over de regionale popmuziekscene: recensies van de leukste optredens, cd- en demobesprekingen van de beste lokale bands en natuurlijk het laatste muzieknieuws uit jouw regio. Klik hier voor de complete concertagenda van deze week.