Week 21: Een staartje Music Meeting en een abonnementje Merleyn

Op maandag kan je het hopelijk zonnige, extralange pinksterweekend afsluiten met nog een laatste dag Music Meeting. Op het podium bij dit muziekfestival in park Brakkenstein staan artiesten uit alle windstreken, van India tot de Oekraïne. Het programma van de Music Meeting vind je hier. Is dat links-pluizige wereldmuziekgebeuren niets voor jou? Dan kan je ’s avonds ook naar Merleyn, om daar Dead Confederate te gaan beluisteren. Deze heren maken fijne gitaarmuziek die wordt gekarakteriseerd als een botsing tussen The Bends van Radiohead en Bleach van Nirvana. Hieronder kun je de mannen beluisteren in een optreden tijdens Amsterdam Acoustics.

Woensdag is het tijd voor heel wat anders: de braboblues van Allez Soldaat, ook al in de Merleyn. Bjorn van der Doelen, de zanger van Allez Soldaat bezingt het leven in Brabants dialect. Gezien het aantal studenten uit Brabant aan de RU moet dit volle bak worden, en ons mam en ons pap kunnen wellicht ook nog mee!

Donderdag op naar Arnhem, voor drie heerlijke stonerrockbands uit respectievelijk Zweden, Nederland en België in Luxor Live: Truckfighters, Barbarella en The Rott Childs. Van de Truckfighters is dit het enige optreden in Nederland, Bararella is origineel Nijmeegs product en the Rott Childs wordt door de site van Luxor Live neergezet als ‘de vettigste naam uit de Belgische muziekscene’. Als je van dit soort muziek houdt dus reden genoeg om te gaan! En de week kan geheel in 3voor12-stijl worden afgesloten met onze clubavond in Merleyn. Deze keer staat Krach op het podium, die je misschien nog wel kent onder hun oude naam With Ice. Rock, techno-synthesizers, balkan-beats en electronica worden overgoten met een seventies tintje, een combinatie die een feestje garandeert! Aansluitend kun je lekker dansen op de indiedisco.

Tekst: Martine Peters van Ton

Op 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen lees je alles over de regionale popmuziekscene: recensies van de leukste optredens, cd- en demobesprekingen van de beste lokale bands en natuurlijk het laatste muzieknieuws uit jouw regio. Klik hier voor de complete concertagenda van deze week.