Week 23: Hakken en beuken in Doornroosje en vieze rock in een schone Onderbroek

Op woensdag houden de vleermuizen van de alternatieve studentenvereniging Karpe Noktem een feestje in de Nijmeegse kraakclub de Onderbroek en nodigen daarbij het uiterst verdienstelijke rock-trio Black Mantis uit. Denk AC/DC, denk Danko Jones. Met zoveel vuige rock belooft het een vieze avond te worden in de Onderbroek. Lekker! Daar Nijmegen steeds hipper wordt als muziekstad komt het de Keizerstad dit jaar de eer toe een kwartfinale van de Grote Prijs van Nederland te hosten in Merleyn, en wel in twee genres. Op donderdag zijn de singer-songwriters aan de beurt met onder andere Tamar Lewus, How about Maria? en onze eigen Nina. Vrijdag bieden de ruwe planken podium voor de deelnemers aan de categorie Rock/Alternatieve, waar onze lokale helden van Do Not Run We Are Your Friends, Mr. Blue Sky en Blizzard de Gelderse eer zullen verdedigen.

Tentamenstress of toch net dat ene vak niet gehaald? De frustratie van je afdansen kan zaterdag bij ‘Schijt aan de Buren’ in Doornroosje, onlangs om marketingtechnische redenen wat lafjes omgedoopt tot ‘****** aan de Buren’. Early rave, hardcore en aanverwante stijlen zullen de 90ties liefhebber doen kraaien van plezier. Keiharde beats, handjes in de lucht en klassieke lasershows zijn een belofte. Dus aussie uit de kast, nikés aan en hakken dat de spaanders er van afvliegen!

Tekst: Jasper Konijnenbelt

Op 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen lees je alles over de regionale popmuziekscene: recensies van de leukste optredens, cd- en demobesprekingen van de beste lokale bands en natuurlijk het laatste muzieknieuws uit jouw regio. Klik hier voor de complete concertagenda van deze week.