Vlooienmarkt en bierbrouwerij in Honighallen

Vanaf 9 november staat er elk weekend een grote overdekte vlooienmarkt in het Honigcomplex. Op de markt zullen ruim tweehonderd kraampjes staan. Op zowel zaterdag als zondag is het wekelijks mogelijk om tweedehands meuk te kopen. Een klein aantal kramen zal ook nieuwe spullen gaan verkopen.

Uiteindelijk zal de honigfabriek plaats moeten maken voor ongeveer tweeduizend woningen. Tot die tijd, de komende acht jaar, wordt het complex ingezet voor creatieve en commerciële initiatieven. Er is veel belangstelling van mogelijke gebruikers van het complex. Het kan tijdelijk gebruikt worden om bijvoorbeeld studenten te huisvesten. Naast woningen voor studenten zijn er mogelijkheden voor restaurants, cafés, urban sports en ambachtelijke en innovatieve bedrijven.

Deze week heeft Brouwerij Oersoep bovendien een gedoogbeschikking gekregen. Zij mogen starten met de inrichting van een brouwerij met proeflokaal. Het is dus mogelijk om na het aanschaffen van tweedehandsstoelen voor je kamer meteen door te gaan naar de kroeg.