Cultuurtip januari

Cultuur op de Campus geeft op ANS-Online maandelijks drie cultuurtips met toelichting. Om uit de bomvolle cultuuragenda’s iets leuks te pikken valt niet mee. In Nijmegen is er veel aanbod, maar weten studenten wel hun weg te vinden? Om ze een klein voorzetje te geven komen hier drie tips voor de maand januari!

1. Nino Rota: Il Casanova 100 jaar geleden werd Nino Rota (1911 - 1978) geboren, een van de belangrijkste filmcomponisten van de twintigste eeuw. Ter ere hiervan vertoont LUX acht klassiekers waarvoor deze Italiaan de muziek componeerde. Hoewel zijn naam minder bekend is bij het grote publiek, kent vrijwel iedereen zijn werk. Zo schreef hij de muziek van Coppola's The Godfather. Deze avond kun je genieten van de klassieker Il Casanova, een film over de beroemde achttiende-eeuwse vrouwenversierder. Voorafgaand aan elke filmvoorstelling geven filmdocent Mark Meuldijk of filmkenner Constant Hoogenbosch (Movie Machine) een inleiding.

Datum: 3 januari Tijd: 19.00 uur Locatie: Lux Entree: Normaal €8,50 CJP/Student €6,50 Meer informatie: www.lux-nijmegen.nl 2. Stukafest Kick-off Party Hoog tijd om het Stukafest-seizoen af te trappen! Wees van harte welkom op het Cultuur op de Campus kantoor, waar vanavond de kaartverkoop van Stukafest feestelijk van start gaat! Vuurkorven zorgen voor sfeer en voorkomen dat je het koud krijgt in de wachtrij. Ook voorzien we je van een dampende mok en dito muziek. Maar, belangrijker nog: dit is je kans om Stukafest-kaarten te bemachtigen vóór je favoriete acts zijn uitverkocht! Stukafest Nijmegen 2012 vindt plaats op woensdagavond 1 februari, en op het programma staan Abdelkader Benali, Eins, Zwei Orchestra, Poetracks met Roy Santiago en nog veel meer. Houd www.stukafest.nl/nijmegen of Cultuur op de Campus’ facebook of twitter in de smiezen voor meer info!

Datum: woensdag 11 januari Tijd: 20.00 uur Locatie: Kantoor studentenbestuur Cultuur op de Campus, Gymnasionkamer -1.320, Heyendaalseweg 141 Entree: gratis Meer informatie: www.cultuuropdecampus.nl / www.stukafest.nl/nijmegen

3. Katinka Polderman – Polderman tuigt af Sinds ze in 2005 zowel de jury- als de publieksprijs op het Leids Cabaretfestival won gaat de carrière van Katinka Polderman als een speer. Je kent haar misschien als de goede fee in het kerstrevue van Mike en Thomas, of van haar column in Trouw en Sp!ts. Nu kun je haar bewonderen in het theater waar ze haar derde cabaretprogramma Polderman tuigt af speelt. Hierin gaat ze in op de angst die ons door de overheid wordt opgelegd: angst voor terrorisme, natuurrampen en wat dies meer zij. Met de Franse slag en gezond Zeeuws verstand probeert ze de chaos terug te brengen tot overzichtelijke, menselijke proporties.

Datum: Woensdag 25 januari Tijd: 20.00 uur Locatie: Stadsschouwburg Entree: normaal €19,- CJP/student €16,- Meer informatie: www.keizerkarelpodia.nl / www.poldermanie.nl