Cultuurtip februari

Cultuur op de Campus geeft op ANS-Online maandelijks drie cultuurtips met toelichting. Om uit de bomvolle cultuuragenda’s iets leuks te pikken valt niet mee. In Nijmegen is er veel aanbod, maar weten studenten wel hun weg te vinden? Om ze een klein voorzetje te geven komen hier drie tips voor de maand februari!

1. De Avonduren De Avonduren, bestaande uit Kapabel, een aantal muzikanten van The Kyteman Orchestra en Simon Akkermans (C-mon en Kypski) neemt je mee naar de wonderlijke sprookjeswereld van Lewis Caroll en Tim Burton. Hun magische verhalen over De Woudreuzen, Wammus langnek en Sjakie Schildpad zijn verweven met de dansbare invloeden van jazz, folk, hiphop en drum ‘n’ bass. Naast deze muzikale verhalen brengen ze ook een prentenboek op de markt van kunstenaar Teo Skaffa. Het belooft een bijzondere avond te worden voor ieder die van sprookjes en fabels houdt. Mis het niet!

Datum: donderdag 16 februari Tijd: 20.00 uur Locatie: Doornroosje Entree: €12,00 Meer informatie: www.doornroosje.nl

2. INNI | The Future of Music Videos Na het grote succes van Heima uit 2007 komt Sigur Rós opnieuw met een live muziekfilm. Opgenomen in het Alexandra Palace in Londen aan het eind van de wereldtour rond hun vijfde en laatste album. INNI laat de band zien op de top van hun kunnen. Dankzij de experimentele filmtechniek van regisseur Vincent Morriset (o.a. Miroir Noir van Arcade Fire) doet INNI aan als een film uit de jaren twintig. Voorafgaand aan de film kun je alles leren over de evolutie van de klassieke muziekvideo naar de hedendaagse interactieve apps en crowd-source projecten in The Future of Music Videos. Dit programma was eerder te zien op Play, het nieuwe film en muziekfestival in Amsterdam.

Datum: woensdag 29 februari Tijd: 19.30 uur Locatie: CC3, CollegezalenComplex, Mercatorpad 1 Entree: €1,50

3. Dance Works Rotterdam Choreograaf André Gingras legt de nadruk in zijn werk op actualiteit en humor. Moderne dans combineert hij moeiteloos met urban sporten als freerunning en capoeira. In The Sweet Art of Bruising is boksen aan de beurt. Het stuk is voorgekomen uit een fascinatie voor de lichamelijkheid van de sport, de ondubbelzinnige strijd en de passie van de fans. Angst, woede, agressie, het komt allemaal voorbij. 'Alles in Gingras' fysieke theater [valt] nu op zijn plaats. Een voorstelling die ráákt', oordeelt het NRC. Voor ons was de poster alleen al overtuigend genoeg, daarop staan de twee boksers afgebeeld, met keukenfolie aan elkaar gewikkeld.

Datum: vrijdag 24 februari Tijd: 20.30 uur Locatie: LUX Entree: €19,50, met studentenkorting €17,50 Meer informatie: www.dwrotterdam.com