Cultuurtip mei

Cultuur op de Campus geeft op ANS-Online maandelijks drie cultuurtips met toelichting. Om uit de bomvolle cultuuragenda’s iets leuks te pikken valt niet mee. In Nijmegen is er veel aanbod, maar weten studenten wel hun weg te vinden? Om ze een klein voorzetje te geven komen hier drie tips voor de maand mei!

Bevrijdingsfestival Bevrijdingsdag wordt ook dit jaar weer goed gevierd in Nijmegen! Het Hunnerpark is 5 mei decor voor het Bevrijdingsfestival, een dansbaar feest in het kader van het thema Vrijheid geef je door. Op het affiche staan namen als de jonge afrobeat-sensatie Jungle By Night, Le Peuple de l’Herbe met hun dansbare crossover, hiphopformatie Dope D.O.D. en woordentovenaar Kraantje Pappie. Ook de liefhebber van electronica kan zijn hart ophalen tijdens de showcases van Nieuwe Electronische Waar, I Feel Luv en Tactics. En dat allemaal nog gratis ook!

Datum: zaterdag 5 mei Tijd: 14.30u - 23.00u Locatie: Hunnerpark Entree: gratis Meer informatie: www.4en5mei-nijmegen.nl

Nederlands Dans Theater 1 – Move to Move Nederlands Dans Theater maakt onder leiding van Paul Lightfoot en Sol Léon hedendaagse dans van hoog niveau. Het is al jarenlang één van de belangrijkste boegbeelden van de Nederlandse kunst in het buitenland. Hun rijke oeuvre wordt getypeerd door imposante toneelbeelden en een theatrale danstaal, met invloeden uit stomme film, fotografie, theater, muziek en literatuur. Een van de twee groepen van het gezelschap brengt vanavond het bijzondere programma Move to Move in de Nijmeegse Schouwburg. Hierin dansen ze onder meer de Nederlandse première van Secus van Ohad Naharin en de reprise van Silent Screen van Sol León en Paul Lightfoot.

Datum: zaterdag 19 mei Tijd: 20.00u Locatie: Stadsschouwburg Entree: €22,- tot €27,- (studentenkorting), last minute–korting is geldig Meer informatie: www.keizerkarelpodia.nl

Hanna Bervoets en Renske de Greef | Leuk zeg geen paniek doei De twee populaire columnisten en schrijfsters Hanna Bervoets en Renske de Greef bundelen hun krachten in ‘Leuk zeg geen paniek doei’. Ze lezen voor over vriendschap, feest, venijn en ongemakkelijke situaties. Renskes column verschijnt om de dag in nrc next en in februari verscheen haar columnbundel Geen paniek, over de lichtvoetige paniek van alledag. Hanna wilde als kind detective, kindster of batgirl worden. Nu is ze columnist, schrijfster en journalist met een wekelijkse column in de Volkskrant en Viva en heeft ze twee romans op zak. Dankzij hun verrassende, herkenbare, ontroerende, en altijd eigenzinnige en geestige columns over thema’s als identiteit, media, familie, volwassenwording en relaties hebben de twee al honderdduizenden harten gestolen.

Datum: maandag 21 mei Tijd: 20.00u Locatie: De Rode Laars (E2.64) Entree: €7,50 voor externen, €2,50 voor studenten RU/HAN en medewerkers RU Meer informatie: www.hannabervoets.nl / www.renskedegreef.nl