Cultuurtip april

Cultuur op de Campus geeft op ANS-Online maandelijks drie cultuurtips met toelichting. Om uit de bomvolle cultuuragenda’s iets leuks te pikken valt niet mee. In Nijmegen is er veel aanbod, maar weten studenten wel hun weg te vinden? Om ze een klein voorzetje te geven komen hier drie tips voor de maand april!

Jakop Ahlbom – Lebensraum Theatermaker Jakop Ahlbom komt met een nieuwe zinsbegoochelende theaterproductie Lebensraum. Twee mannen leven samen in een kleine kamer. Ingenieus hebben zij hun ruimtegebrek opgelost. Alles is multifunctioneel: het bed is tevens een piano en de boekenkast doet ook dienst als ijskast. Om het gebrek aan vrouwelijke zorg te compenseren, creëren ze een mechanische werkster. Al snel blijkt dat deze op accu aangedreven dame meer plannen heeft dan alleen maar vreedzaam poetsen. Ahlbom liet zich inspireren door het werk van Buster Keaton uit de jaren ’20. Keaton was met zijn stomme films een pionier op het gebied van de slapstick en de fysieke komedie. De muziek bij de voorstelling komt van Alamo Race Track. Datum: zaterdag 14 april Tijd: 20.30u Locatie: Lux Entree: €19,50 Meer informatie: www.lux-nijmegen.nl

Isbells Na drie jaar is het Belgische Isbells terug met een prachtige nieuwe plaat. Hun titelloze debuut haalde goud en singles As Long As It Takes en Reunite werden gedraaid tot in Australië. Het tweede album Stoalin' werd opgenomen in de studio van zanger Gaëtan Vandewoude, op een afgelegen plek midden in de natuur. Het resultaat: tien nieuwe nummers in een herkenbare Isbells-stijl met verrassende nieuwe ingrediënten. Warme folkpop van het zachte, melancholische soort met subtiel gitaargetokkel en stemmen die door een fluwelen keelgat klinken. “Isbells zet mensen even terug op aarde en brengt negen liedjes waar je met de ogen dicht nog meer van geniet.” (OOR) Aanrader voor liefhebbers van Bon Iver, Fleet Foxes, Nick Drake en Midlake.

Datum: Woensdag 18 april Tijd: 20.30u Locatie: Doornroosje Entree: €12,- Meer informatie: www.doornroosje.nl / www.isbells.be Sound of Science Vette bands, old school games, goedkoop bier, interactieve media-installaties én een filmprogramma: Sound of Science pakt dit jaar groots uit voor de tiende editie. Cultuur op de Campus en de bètaverenigingen presenteren op woensdag 25 april een festival in en rond de Huygenskantines dat al je zintuigen verwent! Zo kun je komen dansen bij Men of Mega en Kids With Guns of een flink potje headbangen bij de rockers van The Square Lemons en Black Bottle Riot. Alfa’s, bèta’s én gamma’s zijn van harte welkom. Honger? Dorst? Eten en drinken is verkrijgbaar tegen communistische prijzen. Uiteraard zijn ook de traditionele stikstofijsjes weer van de partij!

Datum: woensdag 25 april Tijd: 16.00-20.00u Locatie: Kantines Huygensgebouw, Heyendaalsweg 135 Entree: Gratis Meer informatie: www.cultuuropdecampus.nl