In Beeld: het Europees Studenten Dans Kampioenschap

ANS-Online brengt visuele versnaperingen met een actuele invalshoek. Deze keer: dansen en sjansen op het Europees Toernooi voor Dansende Studenten.

Afgelopen weekend werden alle BOM-fanatici teleurgesteld: het Gymnasion was afgezet voor het Europees Toernooi voor Dansende Studenten. Ruim vijfhonderd studenten uit heel Europa streden in verschillende stijlen om eremetaal. En je begrijpt wel: het was een epische aangelegenheid.

Foto's: Joeri Pisart Tekst: Redactie

Het geheel kwam over als een schoolreisje met de middelbare school. Lekker in de gymzalen slapen, je eerste tongzoentje stelen.

Zoals je begrijpt, zette iedereen z’n beste beentje voor. Deze baas leefde het hele jaar naar dit festijn toe en had zijn beste shirt en wangpiercings uit de kast getrokken, dat zie je zo.

Logisch dus dat het publiek werkelijk uitzinnig was.

Deze arme meid voelt zich betrapt. Nu kan haar vriendje thuis zien dat ze stiekem de tango met een ander danst.

‘Wat, je hebt een vriend?!’ ‘Ja. Nee. Ik houd echt van je, maar what happens in Nijmegen, stays in Nijmegen.’

We hebben toch ‘episch’ beloofd. Kijk, nu blij?

Overigens waren er twee rode draden te destilleren uit dit weekend. Ten eerste was er een grote discrepantie tussen het mannelijk en vrouwelijk schoon.

We zien hem denken: 'Goed he, een teruglopende haarlijn, maar toch een lekker wijf!'

Jureren is ook een vak.

Aan de zijlijn oogden ze vriendelijk als wat, eenmaal op de dansvloer bleef daar weinig van over. Deze jongen kwam overigens achteraf naar de fotograaf toe, pakte 'm bij zijn kruis en fluisterde in zijn oor: ‘Als je met ook maar een vinger mijn meisje aanraakt, breek ik je nek.’

Grappig genoeg vertelde deze dame hem exact hetzelfde, maar dan in het Pools.

En deze jongen had minder woorden nodig om dezelfde boodschap over te brengen.

Tot slot symboliseert dit beeld hoe ruig het weekend was.