In beeld: Sneakpreview Doornroosje

Vandaag opent het in een gloednieuw jasje gestoken Doornroosje. Het resultaat is een modern, maar gezellig gebouw met ruimte voor kunst. Kan het nieuwe Roosje enigszins tippen aan de oude nachttempel? ANS geeft een kleine sneakpreview.

Tekst: Saskia Verheijden en Annemarie Verschragen Foto’s: Pleunie de Wild

 

 

 

1a Wie met het openbaar vervoer Nijmegen binnenkomt zal zich meer welkom voelen. In plaats van een afzichtelijk politiebureau springt nu het nieuwe Doornroosje in het oog. Vooral de kleurtjes van het SSHN-complex Talia vallen op.

5 De kleurrijke stoelen in het café zijn bekleed met oude concertposters van bands die ooit in Doornroosje het podium mochten betreden.

3 In de Rode Zaal zijn de voorbereidingen in volle gang. Waar hier nog het licht wordt getest, zullen vanavond 1100 mensen uit hun dak gaan. De zaal kan variëren in grootte door verschuifbare muren, zodat er ruimtes voor 400, 600, 800 of 1100 man ontstaan.

4 Opvallend zijn de vijf kleedkamers, ontworpen door verschillende kunstenaars. In deze ruimte begroeten Bennie en Hennie uit het Willemskwartier de artiesten. Wanneer op een knopje wordt gedrukt, klinkt er in het Nijmeegs-Engels een geluidsfragment waarin zij je welkom heten en succes wensen met de show.

6 Alle kleedkamers kijken uit op het station. Mocht je daar op de trein staan wachten en je vervelen, kijk even omhoog. Misschien valt er nog wel een beroemdheid te spotten.