Ook reputatie RU geen top

Hoewel ons te pas en te onpas wordt verteld hoe goed de Radboud Universiteit wel niet is, blijven de resultaten van de beste universiteit van Nijmegen op wereldwijde ranglijsten hier veelal bij achter. Een deelonderzoek van de Times-ranglijst over de reputatie van onderwijsinstellingen ziet namelijk vier Nederlandse kennisinstituten de top-100 binnen stoten, maar onze vertrouwde Radboud Universiteit is nergens te bekennen.

In september bleek uit de uitgebreide scorekaart al dat de Radboud Universiteit over de gehele breedte buiten de top-200 was gevallen. In de zogenaamde reputation ranking is de Radboud Universiteit eveneens nergens te bekennen, in tegenstelling tot de Technische Universiteit Delft, de Universiteit Utrecht, de Universiteit Leiden en de Universiteit van Amsterdam. De ranglijst is opgesteld op basis van een enquête onder 13.000 ervaren academici, verspreid over 131 verschillende landen.

Vergelijkingsmateriaal is er nog niet, want de reputatieranglijst verschijnt dit jaar voor het eerst. De Universiteit van Harvard, het Massachusetts Institute of Technology en de Universiteit van Cambridge vormen overigens dit jaar de top-drie.