Bidden met een biertje

Dat we in België moeten zijn voor een lekker biertje is algemeen bekend, maar onze Zuiderburen zijn nu zo trots op hun gerstenat dat er plannen zijn voor een heuse biertempel. De Belgian Beer Temple, die gerealiseerd zal worden in het op dit moment lege Brusselse Beursgebouw, moet één van de grootste trekpleisters van België worden. Saillant detail: vroeger stond op de locatie het Minderbroedersklooster, waarin een brouwerij was gevestigd.

Het doel van de tempel is niet slechts het vereren van een van de populairste Belgische exportproducten. Door middel van hightech plasmaschermen en hologrammen waant de bezoeker zich in een heuse sciencefictionversie van het brouwproces van bier. Daarnaast komt er een bar en een conferentiezaal, al is het de vraag of vergaderen omringd door bier de efficiëntie ten goede komt.

De financiering van de tempel, die 15 miljoen euro gaat kosten, is nog niet rond. Het Brussels Gewest en de stad Brussel hebben de medewerking gevraagd van de Belgische bierfabrikanten en de entertainmentindustrie, maar een definitief akkoord is nog niet bereikt.