Student vergeten, horrorscenario ontvouwt zich

Een gevalletje 'foutje, bedankt'. Een aantal passieve politiemannen vergat een opgepakte student uit een wachtcel te halen en lieten hem vijf dagen creperen zonder voedsel of water.

Daniel Chong, student Bouwkunde aan de universiteit van San Diego, was opgepakt na een inval van de federale drugspolitie op de campus, waarbij 18 duizend ecstasypillen, drie wapens en andere drugs in beslag werden genomen. Samen met zeven anderen werd hij opgesloten en verhoord, waarna hem werd verteld dat hij zou worden vrijgelaten. Ondertussen werd hij in een raamloze wachtcel van drie bij anderhalve meter gestopt, waarna oom agent hem vergat en er horrortaferelen in de cel plaatsvonden.

Chong bonkte dagen op de deur van de donkere wachtcel en moest zijn eigen urine drinken om in leven te blijven. Hij brak de glazen van zijn bril, at ze op en graveerde 'sorry, mama' in zijn arm, hallucineerde en doorstond doodsangsten. Toen de agenten de deur na vijf dagen openden, was Chong er slecht aan toe. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis en moest daar vijf dagen blijven en herstellen van onder meer een geperforeerde long. Zijn advocaat heeft aangekondigd dat hij een rechtszaak tegen de federale overheid gaat beginnen.