De Brazilianen komen!

Er zit niets anders op dan een plekje door te schuiven. Ditmaal niet voor de zoveelste invasie van Duitsers, maar voor sambaballetjes.

Brazilië streeft namelijk naar een toename van hogeropgeleiden. Om dit te verwezenlijken heeft de president een beurzenprogramma in het leven geroepen waardoor het voor studenten en onderzoekers mogelijk wordt om in het buitenland te studeren. 'Naast extra inkomsten voor de Nederlandse onderwijsinstituten zal dit initiatief een belangrijke impuls aan de wetenschappelijke samenwerking tussen Nederland en Brazilië geven', aldus minister Rosenthal van Buitenlandse Zaken.

Nederlandse hogescholen en universiteiten zullen hun deuren openzetten voor 2500 wulpse latino’s, wat esthetisch gezien een flinke verbetering is ten opzichte van onze oostelijke gasten. Voor studentikoze integratie zullen de Brazilianen echter geen tijd hebben. Eerder heeft Halbe de regels voor buitenlandse studenten verscherpt waardoor zij 14 uur per week moeten werken om in aanmerking te komen voor een basisbeurs. 'In tijden dat we van Nederlandse studenten vragen om meer bij te dragen aan hun studie, moeten we dat ook van buitenlandse studenten vragen.'