ISO: bericht diplomafraude HvA onterecht

Het bericht over diplomafraude aan de Hogeschool van Amsterdam (HvA) dat De Telegraaf afgelopen zaterdag naar buiten bracht, is onterecht. Dat stelt het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) in een persbericht dat zij dit weekend naar buiten bracht.

Minstens zestig docenten van de grootste opleidingen aan de HvA, Economie en Management, zegden onlangs het vertrouwen in het bestuur op. Aan de instelling zou een angstcultuur heersen en managers zouden docenten onder druk zetten om studenten te laten slagen, ook al haalden zij niet het vereiste niveau. Het voortbestaan van een aantal opleidingen zou in gevaar zijn, omdat de kwaliteit onder druk staat.

In een brief die 53 docenten van de International Business School aan het management stuurden, worden de problemen tussen management en docenten aangekaart. Op basis van deze brief bracht De Telegraaf het bericht over diplomafraude naar buiten. Het ISO stelt echter geen aanwijzingen te hebben van diplomafraude: ‘De kwaliteit staat weliswaar onder druk, maar er is geen enkele reden om aan te nemen dat er ongeldige diploma’s zijn verstrekt,’ stelt de organisatie. Daarnaast roept ze de media op ‘zorgvuldig met het imago van onderwijsinstellingen om te gaan. Vertrouwen is snel geschaad, maar het herstel vraagt vaak een lange adem.’