LSVb-bestuurslid stapt op

Zojuist maakte Pascal ten Have, voorzitter van de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb), bekend dat een bestuurslid van de vakbond er de brui aan geeft. Algemeen bestuurslid Jamili Wetzels legt per vandaag zijn taken neer.

De reden is deze keer niet geruzie binnen het bestuur van de vakbond, zoals eerder een LSVb-voorzitter en een ander algemeen bestuurslid na conflicten hun functie neerlegden. De officiƫle reden is dat Wetzels 'wegens persoonlijke omstandigheden' opstapt, daardoor zou hij niet langer de tijd en energie op kunnen brengen om zich fulltime voor de LSVb in te kunnen zetten. Ten Have noemt het jammer dat Wetzels zijn functie neerlegt: 'Je wordt toch een soort familietje als je zo veel gezamenlijk optrekt.'

Er zal geen vervanger voor het bestuurslid worden gezocht, tot het nieuwe bestuur voor de zomer aantreedt zullen de vier overige bestuursleden zijn taken waarnemen. Ook zullen medewerkers van de LSVb een paar uur extra per week gaan werken. Volgens Ten Have is het mogelijk om huisvesting, het belangrijkste onderwerp waar Wetzels zich mee bezighield, te verdelen tussen de overgebleven fronttroepen.