[UPDATE] Manifest van Morgen

Wellicht heb je al een uitnodiging ontvangen via Facebook om deel te nemen. Het studentennetwerk voor een betere toekomst, Morgen, heeft een evenement aangemaakt waarmee ze studenten oproepen te tekenen voor duurzaam hoger onderwijs. Dit Manifest gebiedt besturen van hogescholen en universiteiten om binnen vier jaar voor een duurzame samenleving te zorgen. Door middel van tien aanbevelingen voor de integratie van duurzaamheid in het curriculum hopen ze dit te verwezenlijken.

Morgen om 10:00 is het Manifest van Morgen te vinden op de site en wordt er naar verluidt actief getwitterd (#manifestvanmorgen) om zoveel mogelijk mensen te overtuigen van de noodzaak van duurzaamheid. Op 10 oktober, de dag van de duurzaamheid, zal het Manifest aan de Colleges van Bestuur (CvB) worden overhandigd. Tot die tijd is het aan de studenten om hun stem te laten horen.

De organisatie van Morgen is helaas nog niet bereikbaar. In de loop van de dag zal extra toelichting uit deze hoek volgen.

Update: Caglar Akbulut, penningmeester bij Morgen, licht het Manifest toe: 'Het initiatief is gekomen vanuit de studenten zelf. Het bedrijfsleven is namelijk actief duurzaam en in de winkels zijn producten met duurzame keurmerken te vinden. Dat is allemaal leuk, maar in het onderwijs wordt er veel te weinig mee gedaan. Wij proberen de universiteiten daarop te attenderen. 'Het streven is om de besturen van universiteiten en hogescholen te alarmeren. Dit doen we door zoveel mogelijk studenten mee te krijgen, ook alle CvB's en hoge piefen van het hoger onderwijs zijn uitgenodigd om deel te nemen. Wanneer de universiteiten ervoor kiezen mee te doen en de tien aanbevelingen opvolgen, geven ze gehoor aan de oproep van hun studenten. De vraag blijft natuurlijk of de instellingen zich kunnen vinden in de aanbevelingen. 'Ik kan wel zeggen dat we blij verrast zijn over het aantal aanmeldingen. Toch is het nog even afwachten, bij een Facebookevenement heb je altijd mensen die aangeven aanwezig te zijn, maar vervolgens niet komen opdagen.'