Nostalgische recordpoging door studenten in Eindhoven

Iedereen kent de nostalgische waarde van het in elkaar laten vallen van gekleurde blokjes op het scherm van een oude spelcomputer. Bij de elektrotechnische studievereniging Thor in Eindhoven laten ze deze Tetris-herinneringen op een grootse manier herleven. De vereniging gaat in het kader van haar 55-jarig jubileum een wereldrecordpoging doen voor het grootste Tetris-spel ooit. Het led-scherm waarop de Eindhovense studenten vanaf 26 november zullen kunnen spelen krijgt een grootte van maar liefst duizend vierkante meter en zal worden bevestigd aan het faculteitsgebouw.

Je zou denken dat het idee is ontstaan na de succesvolle bierkrattenbrug van de studenten Bouwkunde, maar het ligt anders. 'Het idee is ooit in de kroeg ontstaan', aldus Tom van Nunen van de lustrumorganisatie. 'We willen hiermee ons lustrum op een spectaculaire, technisch gerelateerde manier inluiden. Bovendien is het nu ook nog voor veel mensen zichtbaar.'

Wie bang is dat de nostalgische waarde van het spel door deze moderne uitvoering verloren gaat kan worden gerustgesteld: de bediening zal via een ouderwetse spelkast met joystick geschieden.