Terugkijken op 2012: De nieuwe opperbaas onthuld

In de laatste tien dagen van 2012 kijkt ANS terug op de meest memorabele artikelen en gebeurtenissen van het jaar. Vandaag: De openbaring van de oude, grijze man

Gestudeerd in Nijmegen, gewerkt bij het Max Planck-instituut en onderzoek gedaan naar Volkswagen. Dat en meer was genoeg om aan te nemen dat de mysterieuze man, die in maart opeens bij een besloten GV van het College van Bestuur (CvB) en medezeggenschap werd voorgesteld als de nieuwe collegevoorzitter, niemand minder was dan Gerard Meijer. De van Google geplukte informatie viel, op de eighties-snor op oudere foto's na, perfect te rijmen met de informatie die op die middag naar voren kwam. Zo waren we zelfs het persapparaat van de RU te snel af.

Pas later bleek dat de onthulling op ANS-Online te vroeg kwam. Meijer had zijn collega's van het Max Planck nog niet over zijn aanstaande vertrek ingelicht. Gelukkig voor hem bleek Nijmeegs studentennieuws op ANS-Online nauwelijks door te dringen tot de Duitse hoofdstad. Meijer vertelde ons later dan ook meer verbolgen te zijn met het feit dat we hem een oude, grijze man hadden genoemd. 'Dat valt nog wel mee, toch?' Toch kon hij er ook om lachen, zeker toen zijn kinderen hem naar aanleiding van ons bericht verrasten met een fles oude, grijze mannenwijn.