Eerste online Coursera-college groot succes

Een gratis online cursus Law of the European Union, die de Universiteit Leiden in mei dit jaar zal aanbieden, trekt onverwacht veel belangstellenden. Er hebben zich reeds tienduizend cursisten aangemeld en er komen elke week duizend studenten bij.

De rechtenlezingen zullen worden aangeboden via Coursera, een Amerikaans netwerk waar al tweehonderd online cursussen te vinden zijn. Universiteit Leiden is de eerste Nederlandse universiteit die haar kennis via deze weg verspreid. Na het volgen van vijf weken online college, kunnen cursisten een eindexamen doen en hiermee valt een Bewijs van Bekwaamheid te behalen. Toelatingseisen zijn er niet: zowel je oma als je docent mogen zich opgeven.

De grote vraag naar het Leidse initiatief is interessant in het licht van de discussie die momenteel woedt omtrent de overstap naar online colleges. ANS sprak onlangs nog met Walter Lewin over het grote succes van zijn internetcolleges. De vraag is natuurlijk of het huidige succes een indicatie is voor een voorkeur van studenten om hun docent vanaf het computerscherm te aanschouwen, of dat het digitale alternatief gewoon een mooie (gratis) aanvulling is op de huidige studie vanuit de collegebanken.

Wil jij je ook wagen aan dit Leidse college zonder last te hebben van betweterige rechtenstudenten? Aanmelden kan hier.