OM stelt onderzoek in naar Twitterkaap

Zo ben je op de ene dag een onschuldige Amsterdamse studente en zo ben je de volgende dag een discriminerende twitterpolemist. Het overkwam Natalja Laurey, studente aan de Vrije Universiteit toen een stel grappenmakers een nepaccount voor haar aanmaakte en allerlei racistische berichten de twitterwereld in slingerde. Het OM gaat nu achter deze onverlaten aan. Dit meldt Elsevier, dat deze week uitgebreid aandacht besteedt aan de zaak.

In december vorig jaar ontstond rumoer toen universiteitsblad Ad Valvas de tweet ‘ik word echt misselijk van al die moslims hier op de VU' van de nep-Laurey retweette. Dit zorgde voor de nodige commotie en het nepaccount werd snel uit de lucht gehaald. Toen was het kwaad echter al geschied en was de eerste doodsbedreiging aan het adres van Laurey al binnen.

Er wordt nu werk gemaakt om de snoodaards aan te pakken. De studente heeft aangifte gedaan van zowel identiteitsroof als belediging, smaad en bedreiging. Via Twitter kunnen de gegevens van het nepaccount worden achterhaald en de daders in de kraag gevat. Ad Valvas heeft zijn excuses al aangeboden voor de dommige retweet. Het blijft een gevaarlijk medium, dat Twitter.